Brug koden BigSpender og få 10% rabat på køb over 300 kr. Gælder ikke 'Weekend Galore' og 'Bagekursus'

Stenmøllen

Vores stenmølle er en meget væsentlig spiller i vores jagt på det bedste brød. Korn kan sammenlignes lidt med kaffe. Når det males friskt giver det et markant bedre resultat. Når kornet males frigives der smags og aromastoffer som er flygtige og hurtigt gasser af. Derfor er det vigtigt at bruge melet så hurtigt som muligt efter formalingen for at få alle smagsnuancer med. Desuden frasigter vi ikke kimen. Kimen er særlig rig på fedt og protein og frasigtes normalt i industrielt formalet mel, da fedtet kan gøre melet harskt over tid og derfor nedsætter den tid melet kan stå på hylden i supermarkedet. 

Vores mølle er fra Østrig og har en kapacitet på 25-40 kg. i timen og vejer ca. 140 kg.

Møllen kan producere både fuldkorns- og sigtemel. Når vi laver sigtemel får vi 3 finheder, samt klid. Vi blander de 2 fineste forsigtninger og bruger disse til vores 100% ølandsbrød. Vi bruger den fineste fomaling i vores croissanter. Kliden bruger vi til at undgå brødet klistrer fast i hævekurvene og den klid vi ikke bruger sælger vi tilbage til Gyrup, som bruger det til foder til deres dyr.

Møllen tilføjer mindst 3 væsentlige værdier til vores bageri:

1: Den giver os et bedre, mere smagfuldt og sundere produkt

2: Den gør det muligt for os at bruge lokalt økologisk korn, som vi kan købe til en rimelig pris når vi selv forarbejder det til mel. Alternativt ville mel af denne kvalitet ikke være rentabelt at bruge i voresmålestok ud fra en økonomisk synsvinkel, da produktet ville blive for dyrt. Tænk på at kornet i givet fald skulle transporteres fra gården til møllen, males og pakkes for derefter at blive transporteret til bageriet.   

3: Den medvirker til at gøre vores produktion mere bæredygtig da vi nøjes med at transportere råvaren den korte vej fra Gyrup til Hanstholm.